Affaldsuge i Tumlehøj.

0
590

Affaldsuge i Tumlehøj.

video

Vi har i denne uge haft fokus på affald. Dette er på baggrund af den landsdækkende kampagne der kører lige nu omkring plastik og miljø.

Børnene fik i denne uge et indblik i, hvad de kan bidrage med i forhold til at passe på vores natur. Børnenes alsidige personlige udvikling var i spil i forhold til at have indvirkning på, hvad der skulle med i deres madpakker, hvad de selv kunne gøre for at mindske plasticforbruget og det at fortælle deres forældre omkring indpakningen af madpakker. Børnene var meget optaget af at passe på vores natur og der var mange tilbagemeldinger fra forældrene om, at børnene gerne ville gøre en forskel for deres jord, ved at samle skrald derhjemme samt deltagende i at lave madpakken.

Vi har i denne uge samlet og vejet det affald, som børnene har haft med i deres madpakker. Dette blev til ialt 1, 945 kg.

I dag torsdag har vi været ude at samle affald på legepladsen og i vores nærområde. Vi samlede ialt 3, 138 kg. På lørdag er der landsdækkende indsamling af affald, også her i Brande, som i som familie kan deltage i.

I Ikast-Brande Kommune arbejder vi ud fra FN’s verdensmål, hvor vi lærer børnene om, hvordan vi passer på vores jord.

Hvad er FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling?
Den 25. september 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden. Målene trådte i kraft den 1. Januar 2016 og skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Brande børnehaverne vil arbejde med
FN’s Verdensmål så jeres børn bliver aktive aktører i en bæredygtig fremtid.
Se FN`s verdensmål

 

 

Facebook kommentar