Tumlehøj- Bevægelsesugen

0
1099

Fredag i bevægelsesugen

 

video

Vi har i dag afsluttet vores idrætsuge med en motionsdag på legepladsen, ligesom mange andre institutioner og skole rundt i Danmark.
Motionsdagen var en cykeldag, hvor der blev øvet cykelregler i form af at køre i den rigtige retning, tage hensyn og stoppe for hinanden.
Alle fik cykelkørekort for at have gennemført cykeldagen samt diplom for at have deltaget i Tumlehøjs idrætsuge ( læs om idrætsugen ved at scanne QR-koden på diplomet ?)


Torsdag i bevægelsesugen

 

video

I dagens aktivitet handlede det om, at udfordre vores sanser. Følesansen kom i spil, da vi gik i følebaljer med bare tæer. Baljerne var fyldt med mel og isterninger. Vi mærkede med fingrene i baljer med korn og kakaopulver. Disse skåle var dækket til med viskestykker, så vi ikke kunne se, hvad vi mærkede på. Vi brugte vores lugtesans, da vi med lukkede øjne skulle lugte til citronsaft og appelsinskal.
Børnenes personlige kompetencer blev udfordret, da vi med kroppen kunne mærke forskel på hårdt og blødt eller varmt og koldt.
Fokus i pædagogisk idræt var socialt, da der blev øvet i at stå i kø og vente på tur.


Onsdag i bevægelsesugen

 

video

I dag har vi været på besøg i hallen, hvor vi har leget, sunget, hoppet, kravlet, gået på linje, sprunget fra noget højt, holdt balancen, hængt i torve, rutsjet, løbet og meget andet. Lærerplanstemaerne i dag er personlig udvikling og kulturelle værdier fokus område det psykiske,dette kommer netop i spil når børne bliver udfordret, krydser grænser og på den måde lærer noget nyt om sig selv. Når vi er i hallen handler det også om at vente på tur og gøre plads for andre, som er en kultur vi gerne vil give børnene med videre i deres liv, sammen med glæden til at bevæge sig og evt. inspirere til foreningslivet som ellers foregår i hallen.

 


Tirsdag i bevægelsesugen.

 

video

Tirsdagen i bevægelse ugen har i dag stået i dansens tegn. Vi har danset just dans, her skal børnene se op på skærmen og gøre det samme. Efterfølgende dansede vi stop dans. Hver gang musikken stoppede, lavede vi en ny bevægelse f.eks. hoppe, stå på et ben, trille rundt med mere.
Der var godt gang i alle, vi arbejdede med øje-hånd koordination, høj puls, masser af bevægelser og latter.
Fokus i dag har været: Krop og bevægelse og det kognitive.


Mandag i bevægelsesugen.

video
Så er vi igang med bevægelsesugen i Tumlehøj.

Vi starter hver dag kl 9.00 på trappen, hvor vi synger vores årssang og danser til Onkel Reje og Brilles hoppe-dans. Vi var efterfølgende på en lang gåtur med udfordringer. Her blev naturen udforsket med stor begejstring, både ifht naturmaterialer og det terræn vi gik i. Derudover stod det på hockey. Her var der fokus på det at være et hold, tage hensyn og glæden ved at spille sammen. Fokus har derfor i dag været natur og socialt.

 

Facebook kommentar