Påklædning

0
456

Påklædning

Her kan du finde gode råd om tøj i børnehaven.

Vi synes, at det er vigtigt, at børnene kommer ud hver dag, derfor er alle børnene som udgangspunkt ude på legepladsen mindst en gang om dagen. Vi kan godt lide at bruge uderummet uanset vejr og vind. Vi vælger også ofte at tage vores aktiviteter med ud. Legepladsen i sig selv rummer store udfoldelsesmuligheder – cykle, sandkasser, bålplads, klatre muligheder, pløre, masser af mudder og meget mere.

Dette kræver at I sørger for at give jeres barn tøj og fodtøj med, afpasset det skiftende vejr vi har i Danmark. Det betyder som regel lidt af hvert. I velkomstfolderen finder I en liste over anbefalet tøj til tasken.

Er jeres barns tøj vådt, anbefaler vi, at I tager det med hjem for at tørre det, så er I sikre på, at jeres barn har tørt tøj til næste dag. Vi prøver ud fra et ressourcemæssigt ansvar at begrænse brugen af tørreskabe, både fordi de er dyre i drift, og fordi det tager meget af personalet tid at hænge tøj op. Her i børnehaven prioriterer vi børnene og ikke det våde tøj 🙂

Hver fredag skal rummene tømmes helt på grund af rengøring.

Da børnehaven har meget begrænset mulighed for udlån af tøj, skal I selv have skiftetøj til at ligge i børnehaven. Et uheld eller et mudderhul kan jo ske for både store og små. Endvidere er det også vigtigt at have udetøj med til årstiderne. (regntøj, flyverdragt, gummistøvler osv.) Børnene er ude hver dag!

Har børnene lånt noget tøj, skal det tages med hjem og afleveres rent.

Garderobe

Hvert barn har sin egen garderobe til at opbevare sine ting i. Garderoberne er små, og derfor er det vigtigt, at der er rimelig orden i dem. Det er forældrenes ansvar at rydde op i barnets ting og hver dag holde øje med, om det hele er der, og barnet har det tøj til rådighed, som passer til årstiden. Personalet vil gerne hjælpe barnet med at lægge sine ting på plads i løbet af dagen, bl.a. derfor er det meget vigtig med navn i alt.

Når I henter jeres barn, skal jeres barns tøj lægges på plads og fodtøj hænges på støvlepindene.

Alt der ikke er lagt på plads, putter vi i glemmekassen som står på toilettet! Det er forældrenes ansvar at finde børnenes tøj i børnehaven, vi har ikke personaleressourcer til at lede efter børnens tøj i hverdagen.

Alle garderober skal tømmes helt hver fredag, da de skal gøres rene.

 

Facebook kommentar