Mad

0
1443

Mad

Her kan du læse om mad i børnehaven

Vi begynder hver dag stille og roligt med morgenhygge.

Vi tilbyder morgenmad hver dag fra kl. 7.00 til 8.00. Her er der mulighed for at
spise f.eks. havregryn, cornflakes, rugbrød, boller mm. Der må ikke medbringes
morgenmad hjemmefra. Vi vil gerne have at børnene også her er så selvhjulpne som muligt, og derfor er morgenmaden stillet an efter “ta´ selv” princippet, i nå-højde for børn. Den voksen der sidder ved morgenbordet med børnene er koncentreret om det pædagogiske arbejde i måltidet, og er derfor ikke tilgængelig til at vinke med børnene. Vi rydder morgenmaden væk kl. 8.00

Ca. kl. 8.30 serverer vi frugt og brød.

Mellem 8.00 og 10.00 må børnene selv tage mad fra deres madpakker hvis de har lyst.

kl. 11,00 og 11,30 spiser vi madpakker. Børnene medbringer selv deres madpakke i en madkasse med tydelig navn på. En madkasse er let overskuelig for barnet, frem for folie og poser, Vi spiserhver dag i de samme spisegrupper. Her er børnene delt ind
efter deres alder.

Børnene bestemer selv hvad de spiser fra deres madpakker. Vi lader børnene mærke deres  behov for mad, der er altså ikke regler om at de skal spise noget bestemt. Men vi sidder sammen som en social aktivitet der ikke kan vælges fra.

Vi serverer økologisk mælk til morgenmaden og vand til madpakken. Børnene må ikke tage drikkevarer med i børnehaven.

I løbet af dagen må børnene spise af deres madpakke som de har lyst.

Klokken 14 mandag-torsdag, 13.30 på fredage spiser vi eftermiddagsmad. Det kan være mange forskellige ting, suppe, brød, grød eller frugt og grønt. Det er en god ide at have rigeligt med mad med så børnene har noget til senere på dagen. Nogle børn kan enkelte dage ikke lide eftermiddagesmaden, og så kan det være godt at have lidt ekstra i sin madkasse.

Af og til har vi maddag. Der laver vi mad med nogle børn, nogle gange for alle børn, andre gange kun for en gruppe af børn. Alle børn får mulighed for at få maddag lige mange gange.

I betaler 80 kr for maden i børnehaven.

Facebook kommentar