Børnehavens historie

0
580

Børnehavens historie

Hvem er vi?

Børnehaven Åhaven, er beliggende på Ole Bendix vej 2, nabo til rådhuset og sportscenteret.

Åhaven er fra 1972, og blev bygget som børnehave. Den har siden gennemgået nogle forandringer, tilbygninger og renoveringer. I 2010 valgte vi at være en temainstitution, med musik og kreativitet som tema.

Vi er pr. 1. januar 2014 nomineret til 52 heldagsbørn.
Børneantallet er altid højere i starten af året, da skolebørnene først skal i SFO
til 1. maj.
Efter 1. maj er børnetallet oftest mindre end 52 børn.
Normeringen udregnes sådan, at der gennemsnitlig er 52 fuldtidsbørn pr. år.

Når børnene kommer i børnehave, er det selvfølgelig en stor omvæltning, at komme fra dagplejen til en børnehave, hvor der er mange nye voksne og børn, som både jeres barn, men ikke mindst I som forældre skal forholde jer til.

Børnene er ikke inddelt i grupper, men er tilknyttet en fødselsdags- og spisegruppe. Det er forskelligt hvilke voksne der spiser sammen med børnene, men de voksne spiser på barnets gruppe i nogle måneder, så alle børn får mulighed for at være sammen med alle voksne, også når vi spiser. Der ud over, arbejder vi som et åbent hus “med åbent plan”, Det vil sige, at børnene selvstændigt har lov til at vælge, hvem de vil lege med (små og store), og hvor de vil lege.

Der er en kontaktpædagog tilknyttet til barnet, som er ansvarlig for at al skriftlig materiale på barnet bliver udfyldt. Som forældre kan I snakke med al personale om Jeres barn.

Vi synes, at det er vigtigt, at børnene kommer ud hver dag, derfor er alle børnene altid ude og lege, når de har spist madpakker.
Derudover har de også ofte mulighed for selv at vælge, om de vil ud på andre tidspunkter af dagen.

Legepladsen rummer store udfoldelsesmuligheder -cykler – sandkasse – bålplads – klatre muligheder og meget mere

Facebook kommentar