Opstart for nye børn

0
547

Opstart for nye børn

Vi fortæller lidt om det at starte sit barn op i Idrætsbørnehaven Tumlehøj.

Både jeres barn og I forældre skal nu i gang med en helt ny og meget anderledes hverdag. Formentlig har jeres barn været i en meget mindre og mere overskuelig enhed. Vi tager os god tid til modtagelsen af jer og har ekstra opmærksomhed på jeres barn som ny hos os, for bedst muligt at skabe tryghed for alle.

Inden jeres barn begynder i børnehaven modtager I et velkomstbrev og børnehavens folder m.m. I inviteres til at komme på et besøg i børnehaven. Ved det første møde vil I som forældrene få en beskrivelse af hverdagen og pædagogikken i Idrætsbørnehaven Tumlehøj, samt oplysninger omkring de praktiske forhold i dagligdagen. Derudover er der rundvisning i børnehaven, hvor der er mulighed for en snak undervejs. Der er mulighed for at stille spørgsmål og give personalet information, hvis der er særlige oplysninger om barnet, som kan være vigtige for os at have kendskab til.

Mange af de oplysninger I kan have brug for, kan I finde her på børnehavens hjemmeside. Derfor er det vigtigt, at I bruger tid på at læse både om børnehavens pædagogik og de praktiske informationer.

Hvis det er muligt for jer forældre, anbefaler vi en indkøringsperiode for jeres barn, hvor I kommer på flere besøg i børnehaven inden selve opstarten.
Som forældre er I velkomne til at blive lidt i børnehaven de første par dage i opstarten, mens jeres barn leger. Derudover anbefaler vi, at I tager et smut fra børnehaven for at lade jeres barn vænne sig til de nye omgivelser og vilkår på egen hånd og med eget mod. Vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme på børnenes behov i denne situation. Ligeledes er I altid velkomne til at ringe til os.

Vi forsøger med de nye børn at skabe en tryg ramme. Vi ved godt, at  det som forældre kan se voldsomt ud med det store hus og alle de store rum, og derfor bruger vi ofte nogle af de små rum til at skabe ro for de nye børn, Her trækker vi de børn, der har lyst og brug for ro med der ned og sætter nogle aktiviteter igang. Efter et stykke tid oplever vi, at børnene får lyst til at udforske hele børnehaven.

Når jeres barn har været i Idrætsbørnehaven Tumlehøj i ca. 3-6 måneder, laves der en “Hjernen & Hjertet” som ved et øjebliksbillede beskriver alle barnets kompetencer. I får det til gennemlæsning, og afleverer det igen med underskrift. Hvis der er spørgsmål er I velkomne til at henvende jer til kontaktpædagogen.

Er der særlige omstændigheder omkring jeres barn, som efter Jeres eller vores ønske, fordrer en samtale, laver vi en aftale om det.

Facebook kommentar