Indretning

0
659
Her fortæller vi om vores institution, hvordan vores indretning er og hvorfor vi har valgt at have de ting vi har.
Vi har et dejligt hus, hvor der er masser af plads til bevægelse.

Vi tænker meget over hvilke ting vi har i vores rum, og hvilket legetøj vi har. Vi har forsøgt at begrænse for meget almindeligt legetøj, for netop at vise børnene alternativer til det, de fleste børn har så rigeligt af derhjemme.

Vi forsøger at have ting/legtøj der opfordre til brug af kroppen, på den ene eller anden måde.

Det er vigtigt for os, at børnene kan slappe af og finde ro. På den måde, kommer de til at mærke deres krop på en anden måde. Her bruger vi afslapning til stille og roligt musik, massage, fodbade og børneyoga.

I Idrætsbørnehaven Tumlehøj findes der ikke mange aktiviteter hvor sakse, lim, papir og perleplader mm. indgår. Vi stimulerer børnenes finmotorik på andre måder f.eks. at gribe og kaste en bold, gå på line, samle små dyr op i en spand.

I huset er der følgende rum:

Garderobe

Stort køkken/alrum

Et puderum, hvor der er mulighed for fysisk udfoldelse.

En stor sal, hvor der laves bevægelseslege. Her laver vi ofte “ugens leg”, som er forskellige bevægelseslege uge for uge.

Et LEGOrum, hvor man kan konstruere med magneter, LEGO DUPLO, kaplapinde  og andet godt. Her har vi også biler og biltæpper.

Et pigerum, hvor man kan leg far, mor, børn, og bearbejde oplevelser hjemmefra kreativt.

Legepladsen, med mulighed for at blive set, eller “gemme sig lidt”, for at cykle, hoppe, balancere og eksperimentere med naturens materialer.

“Rødderhytten”, hvor alle de skolesøgende børn har hjemme for at blive klædt så godt på som overhovedet muligt inden skole

Facebook kommentar