Nye børn

0
530

Nye børn

Proceduren omkring barnets start i Brande Børnehave

Både jer og jeres barn skal nu i gang med en helt ny og meget anderledes hverdag. Formentlig har jeres barn været i en meget mindre og mere overskuelig enhed. Vi tager os god tid til modtagelsen af jer og har ekstra opmærksomhed på jeres barn som ny hos os, for bedst mulig at skabe tryghed for alle.

Inden jeres barn begynder i børnehaven,  modtager I børnehavens folder, velkomstbrev, m.v. I opfordres til at komme på et besøg i børnehaven efter forudgående aftale.
Ved det første møde vil I som forældre få en beskrivelse af hverdagen og pædagogikken i Brande Børnehave, samt oplysninger omkring de praktiske forhold i dagligdagen. Derudover er der rundvisning i børnehaven, hvor der er mulighed for en snak undervejs. Der er mulighed for at stille spørgsmål og give personalet information, hvis der er særlige oplysninger om barnet, som kan være vigtige for os at have kendskab til.

Mange af de oplysninger I kan have brug for, kan I finde her på børnehavens hjemmeside. Derfor er det vigtigt, at I bruger tid på at læse både om børnehavens pædagogik og de praktiske informationer.

Hvis det er muligt for jer forældre, anbefaler vi en indkøringsperiode for jeres barn, hvor I kommer på flere besøg i børnehaven inden selve opstarten.
Som forældre er I velkomne til at blive lidt i børnehaven de første par dage, mens jeres barn leger. Derudover anbefaler vi, at I tager et smut fra børnehaven for at lade jeres barn vænne sig til de nye omgivelser og vilkår på egen hånd og med eget mod. Vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme på børnenes behov i denne situation. Ligeledes er I altid velkomne til at ringe til os.

Når jeres barn har været i Brande Børnehave i ca. 4-5 måneder, laves der “Hjernen og Hjertet” som i et øjebliksbillede beskriver alle barnets kompetencer. Der er også en forældredel i denne beskrivelse, som i skal udfylde. Der fokuseres her både på sprog og adfærd, og der vil være to adskilte opgaver til jer forældre. Dem vil i få tilsendt på mail, og barnets kontaktpædagog vil informere jer om dette, når mailen er afsendt. Hvis der er spørgsmål er I velkomne til at henvende jer til kontaktpædagogen.

Er der særlige omstændigheder omkring jeres barn som, efter jeres eller vores ønske, fordrer en samtale, laver vi en aftale om det.

Facebook kommentar